ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încă o încercare eșuată de a recupera trupul alpinistei din Brașov, decedată acum două săptămâni

Publicat: vineri, 28 Ianuarie 2022 , ora 15.56
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Trupul alpinistei din Brașov care a decedat, în urmă cu două săptămâni, în timp ce încerca să parcurgă traseul Albișoara Gemenelor, nu a putut fi recuperat până la această dată din cauza condițiilor meteo, salvamontiștii urmând să intervină terestru atunci când vremea o va permite.

"După încercarea de extragere aero din prima zi, anulată din cauza rafalelor de vânt, făcând analiza riscurilor, am ajuns la concluzia că cea mai bună soluție pentru recuperarea victimei din Bucegi este inserția a trei salvatori montani cu elicopterul în zona respectiva prin troliere, efectuarea punctelor necesare de amaraj, pregătirea victimei și evacuarea aero. Am solicitat oficial Departamentului pentru Situații de Urgență alocarea unei resurse de zbor, lucru ce s-a întâmplat. La începutul acestei săptămâni am avut o ședință tehnică în care am hotărât, împreună cu colegii de la formația locală Salvamont Bușteni, ca în cazul în care, din cauza condițiilor meteo nu este posibilă intervenția aero până la data de 27 ianuarie, să încercăm o intervenție terestră. Aseară, la sediul Salvamont Bușteni, am mai avut o ședință la care s-au pus la punct ultimele detalii tehnice pentru misiunea de azi. În această dimineață echipa de intervenție si echipa de sprijin erau pregătite, dar, din păcate, condițiile meteo ne-au fost din nou potrivnice, vântul suflând sus cu peste 100 km/h, cu transport de zăpadă spre Abruptul Prahovean. Am decis să intervenim tot terestru in zilele următoare, atunci când vremea va permite", se arată într-o postare a serviciului Salvamont Prahova pe pagina sa de socializare.

Radio România Brașov FM