ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

"Confidențialitate" pe banii brașovenilor?

Publicat: vineri, 28 Ianuarie 2022 , ora 12.04
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

"Confidențialitate" pe banii brașovenilor. De asta îl acuză social-democrații pe directorul Agenției Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, căruia i-au cerut o balanță analitică privind achizițiile pe 2021, iar directorul Agenției le-ar fi trimis un contract de confidențialitate.

"Având în vedere faptul că Primăria Brașov plătește, dintre toți membrii fondatori ai acestei agenții, cea mai mare cotizație din județ, o sumă de 2 milioane de lei pe an, consider că este firesc ca aceste detalii să fie cunoscute de toți consilierii locali. Din păcate, am constat că domnul director, Dragoș David, pentru a putea furniza aceste informații, le-a cerut consilierilor locali PSD să semneze un contract de confidențialitate. Cu alte cuvinte, în opinia dumnealui, modul în care sunt cheltuiți banii publici, adică ai brașovenilor, reprezintă o problemă de confidențialitate. Nu am fost de acord cu acest contract de confidențialitate. Din punctul meu de vedere, banul public nu are termen de confidențialitate", a declarat Președintele Organizației Municipale PSD Brașov, Lucian Pătrașcu.

De cealaltă parte, președintele Agenției Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, Dragoș David, susține că a livrat deja raportul de activitate și balanța sintetică pe 2020, precum și balanța analitică pe 2021. Dar, corelată doar pentru municipiul Brașov, pentru că Agenția primește cotizații și de la alte primării din județ.

"Ei s-au arătat nemulțumiți și că își doresc să vadă toată balanța analitică, cu toate cheltuielile agenției. În balanța analitică sunt o grămadă de date, de firme, firme cu care noi cu unele avem contracte si care au clauză de confidențialitate, dar și altele cărora nu le-am cerut acordul ca să fie dat publicității. Atunci le-am zis că nu am nimic împotrivă să le dau această balanță analitică pe întreg anul așa cum este ea astăzi pentru că, în mod normal, legea ne obligă să încheiem bilanțul în luna mai a anului următor, dar sub confidențialitate pentru că altfel vor apărea distorsionate aceste date. Ei si-au dat acordul verbal. Deci, marți, am avut o discuție online în care au zis că e în regulă și că semnează acordul", a replicat directorul general al Agenției Metropolitane Brașov, Dragoș David.

Dacă nu vor primi ceea ce au solicitat, social democrații susțin că nu vor vota, în următoarea ședință de Consiliu, suma de bani care ar ajunge la Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov drept cotizație, de 3,3 milioane lei.
Adina Chirvasă