ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Autoritățile dau asigurări că sunt pregătite să curețe la timp străzile și în cazul unei ninsori serioase

Publicat: miercuri, 26 Ianuarie 2022 , ora 16.41
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Sunt pregătiți să facă față și să curețe la timp străzile și în cazul unei ninsori serioase. Cel puțin așa afirmă reprezentanții Primăriei municipiului Brașov, care susțin că există un program strict de deszăpezire. Iar dacă în cartiere, pe drumurile secundare, încă nu este asfaltul negru, este pentru că mașinile de deszăpezire nu au ajuns acolo, mai spun reprezentanții Primăriei.

“În prima etapă se intervine pe străzile principale, pe bulevarde, pe străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun și pe străzile în pantă. După ce se oprește ninsoarea, se intervine și în interiorul cartierelor, pe străzile principale din cartiere și abia după aceea, în etapa a treia, se intervine pe străzile scundare. Sunt situații în care se intervine seara, iar dacă nu există precipitații sub formă de ninsoare, se intervine dimineața. Un exemplu este și azi noapte: s-a intervenit după ora 21.00, apoi mașinile s-au retras în bază și au ieșit din nou să asigure activitatea de deszăpezire la ora 4 dimineața. În perioada dintre aceste ore nu se justifică să intervină mașinile de deszăpezire”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

În prezent, în depozite sunt aproximativ 2300 de tone de material antiderapant, iar aprovizionarea se face săptămânal. Operatorul care se ocupă de deszăpezire a pus la dispoziție 86 de utilaje.

Dacă străzile din cartier nu sunt deszăpezite, puteți reclama la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-416550.

În schimb, drumurile din județ sunt deszăpezite constant de cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri – DRDP.

“Suntem pregătiți să intervenim și în zilele următoare pentru deszăpezirea sectoarelor de drum național. În județul Brașov avem în jur de 60 de utilaje de deszăpezire dotate cu lamă și răspânditor de sare, care în orice moment sunt pregătite să intervină. Stocurile de sare sunt undeva la 4.000 de tone în acest moment, deci avem material suficient. Să sperăm că nu vor exista probleme mai mari, dar pentru asta e nevoie și de responsabilitate din partea șoferilor care trebuie să adapteze viteza la condițiile de drum, să conducă în general cu prudență, mai ales în zonele montane unde este și zăpadă mai mare”, a precizat purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov, Robert Elekes.

Meteorologii anunță și în zilele următoare ninsori pentru județul Brașov.

Adina Chirvasă