ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Județul Brașov se apropie ușor de pragul de la care școlile vor trece cursurile în online

Publicat: marți, 25 Ianuarie 2022 , ora 11.10
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Județul se apropie ușor de pragul de la care școlile vor trece cursurile în online. Cea mai recentă raportare a Direcției de Sănătate Publică Brașov (DSP) arată că în prezent sunt ocupate 245 de paturi, din 511 disponibile în spitalele din județ. Aproape 50% grad de ocupare, iar la 75%, unitățile școlare suspendă activitățile cu prezență fizică.

Cel mai recent ordin comun al Ministerelor Educației și Sănătății stabilește ca indicator pentru deschiderea sau închiderea școlilor gradul de ocupare a paturilor Covid dintr-un județ.

Astfel, în momentul în care un județ ajunge la un grad de ocupare a paturilor de 75%, școala trece în online. Revenirea la școală cu prezență fizică va fi doar când gradul de ocupare a paturilor coboară sub 70%. Însă, ziua de referință pentru acest indicator este joi. În funcție de procentul anunțat în ziua de joi se stabilește cum vor fi desfășurate cursurile în următoarea săptămână.

Sursa foto: arhivă

Adina Chirvasă