ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Conducerea Unitbv: Creșterea facturilor la gaz și electricitate NU va fi simțită de studenți în taxele de cămin

Publicat: duminică, 23 Ianuarie 2022 , ora 17.57
Sursa foto: arhivă / unitbv.ro
Sursa foto: arhivă / unitbv.ro

Studenții de la Transilvania nu vor plăti mai mult la cămin sau pentru școlarizare, dacă sunt pe locuri „cu taxă”, din cauza creșterilor facturilor la încălzire.

Chiar dacă facturile sunt semnificativ mai mari, studenții vor plăti aceleși taxe stabilite la început de an universitar, spune rectorul Universității Transilvania, prof.dr.ing. Ion Vasile Abrudan:

“Universitatea a achiziționat, la sfârșitul anului trecut, gaz și curent electric de pe bursă. În urma licitației, prețurile sunt foarte mari, comparativ cu contractele anterioare pe care le-am avut. De exemplu, la gaz, prețul este de aproape șase ori mai mare. Ca urmare, aceste prețuri sunt reflectate și în factura recentă pe care am primit-o pentru gaz la Universitate. Comparativ cu noiembrie-decembrie anul trecut, costul, respectiv valoarea facturii este de aproape șase ori mai mare. Noi am luat decizia să nu modificăm deocamdată prețurile la taxa de cămin și, respectiv, taxa de școlarizare. Să nu uităm că suntem aproape la mijlocul anului universitar”.

Rectorul de la Transilvania a explicat că există o inițiativă, aprobată deja de Guvern, prin care și universitățile sunt eligibile pentru a beneficia de subvenționarea prețului la gaz.

În prezent, taxele de școlarizare sunt cuprinse între 3500 și 6000 de lei pe an, în funcție de facultate și program de studii.

Pentru cazare la cămin, studentul plătește între 345 și 520 de lei pe lună, în funcție de cămin.

Sursa foto: arhivă / unitbv.ro 

Adina Chirvasă