ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Rătăciți cu schiurile prin pădure, au avut nevoie de ajutorul salvatorilor montani brașoveni

Publicat: duminică, 23 Ianuarie 2022 , ora 11.01
Sursa foto: Salvamont Brașov
Sursa foto: Salvamont Brașov

2 schiori s-au rătăcit, ieri, pe Valea Lamba. Surprinși de întuneric, ei au sunat la Salvamont Brașov. Au fost găsiți în stare bună și readuși în pârtie, pe poteca turistică cruce albastră.

Un alt schior rătăcit în zona Vanga, după ce a părăsit pârtia amenajată, a fost găsit și scos în siguranță înapoi pe pârtie.

În total, 11 intervenții pe pârtii au avut salvamontiștii brașoveni, sâmbătă, pe tot parcursul zilei. Mai exact, 12 persoane au avut nevoie de ajutor. 8 s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă, dintre care 3 au fost predate structurilor SMURD sau Ambulanță. O altă persoană, aflată în drumeție pe Tâmpa, a suferit un traumatism de membru inferior.

De la începutul sezonului și până acum, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 148 de cazuri, totalizând 163 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au avut nevoie să fie evacuate.

Salvatorii montani vă reamintesc că, pe pârtii, sunt anumite reguli pe care e nevoie să le respectați, dacă doriți o zi la schi fără evenimente. Astfel, nu părăsiți pârtia amenajată. Schiatul în pădure presupune multe obstacole, care sunt greu vizibile sub stratul de zăpadă. Totodată, riscul de rătăcire este unul considerabil, mai ales dacă vorbim de condiții meteo nefavorabile, cum ar fi ceață sau ninsoare, care micșorează și mai mult vizibilitatea.

La acest moment, există un strat de zăpadă naturală doar în partea superioară, coborâtul pe schiuri prin pădure sau pe văi neputându-se face până în stațiune sau oraș.

De asemenea, dați dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarnă, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jurul vostru!

Adina Chirvasă