ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

3 intervenții pe pârtiile din Poiană, vineri

Publicat: sâmbătă, 22 Ianuarie 2022 , ora 8.53
Sursa foto: arhivă / Salvamont Poiana Brașov
Sursa foto: arhivă / Salvamont Poiana Brașov

3 intervenții pe pârtii au avut salvamontiștii brașoveni, ieri, pe tot parcursul zilei.

Pentru o persoană accidentată a fost nevoie și de intervenția echipajului SMURD, care a preluat-o și transportat-o către unitatea spitalicească, pentru controale suplimentare de specialitate.

De la începutul sezonului și până acum, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 137 de cazuri, totalizând 151 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au avut nevoie să fie evacuate. Practic, nu a fost zi lipsită de incidente până acum.

Salvatorii montani vă reamintesc că, pe pârtii, sunt anumite reguli pe care e nevoie să le respectați, dacă doriți o zi la schi fără evenimente.

Astfel, echipați-vă corespunzător și purtați echipament care să vă protejeze de   precipitații, vânt și care să vă ofere confortul termic de care aveți nevoie. Echipamentul adecvat trebuie întotdeauna dublat și de un echipament de protecție, din care să nu lipsească ochelarii, casca, mănușile de schi și nu în ultimul rând protecția de coloană.

De asemenea, dați dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarnă, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jurul vostru!

Adina Chirvasă