ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Defibrilatoare externe automate pentru școlile din Făgăraș

Publicat: joi, 20 Ianuarie 2022 , ora 22.29
Sursa foto: Primăria Făgăraș
Sursa foto: Primăria Făgăraș

Colegiul Național „Radu Negru” va avea un centru de instruire pentru acordarea primului ajutor, destinat elevilor și profesorilor. Acesta va fi dotat cu defibrilator extern automat, manechine de resuscitare cardio-pulmonară, truse medicale și manuale de prim ajutor.

Toate acestea au fost, deja, livrate de compania producătoare.

“Susțin ideea că în vremurile actuale este foarte important să fim conștienți de aceste lucruri, iar această conștientizare trebuie să se regăsească și în rândul elevilor (...) Aceste material se vor regăsi în activitățile practice din cadrul opționalelor de biologie pe care noi le avem implementate și în anul acesta, dar și anul viitor la clasa a 6-a și a 7-a”, a spus directoarea Colegiului Radu Negru, Maria Racu.

Echipamentele au fost achiziționate printr-un proiect înscris la bugetarea participativă din 2020 de către profesoara Cristina Dudan, care predă și un curs opțional unde elevii învață tehniciile și procedura de acordare a primului ajutor premedical.

Beneficiare sunt și celelalte unități de învățământ din municipiul Făgăraș. Proiectul a fost conceput pentru întreaga comunitate locală, astfel încât fiecare școală a primit câte un echipament complet pentru intervenții în caz de necesitate.

“Mi-a venit ideea aceasta, de a depune proiectul pentru bugetare participativă deoarece am un opționat de acordare a primului ajutor pe care îl fac aici în școală de 3 ani de zile și am constatat o nevoie esențială în comunitate. Nici elevii, nici părinții și nici profesorii nu știu să acorde primul ajutor în caz de stop cardio-respirator. Și atunci când a fost oportunitatea aceasta de bugetare participativă m-am gândit că este un prim pas”, a explicat Cristina Dudan, managerul de proiect.

Investiția are o valoare de peste 70.000 de lei, suma necesară fiind acordată din bugetul municipiului. Programul se derulează de trei ani în Făgăraș, având o valoare de 500.000 de lei/an.

Sursa foto: Primăria Făgăraș

Radio România Brașov FM