ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cum afectează temperaturile din ultimele zile animalele de la Zoo Brașov

Publicat: joi, 20 Ianuarie 2022 , ora 16.48
Sursa foto: arhivă / Zoo Brașov
Sursa foto: arhivă / Zoo Brașov

Temperaturile scăzute din ultimele zile, în special pe timpul nopții, afectează și animalele de la Zoo Brașov.

Totuși, îngrijitorii au luat încă din toamnă mai multe măsuri pentru ca viețuitoarele din parcul zoologic să fie pregătite pentru frigul din anotimpul rece.

Animalele mai exotice de genul primatelor, zebrelor, suricatelor sunt adăpostite în adăposturile interioare pe timul iernii și li se asigură constant temperaturile necesare specifice fiecărei specii în parte. La modul general, măsurile pentru toate animalele din colecție sunt aplicate preventiv de la sfârșitul toamnei, momentul când începe mărirea progesivă a rațiilor, suplimentare vitaminică, suplimentare proteică, respectiv asigurarea căldurii la absolut toate animalele”, a explicat reprezentantul Grădinii Zoologice Brașov, Roger Rois.

În parcul zoo din Noua există mai multe specii care sunt extrem de apreciate de către specialiști. Printre ele și leopardul zăpezilor, obișnuit, de altfel, cu temperaturile din această perioadă.

„Avem specii care sunt implicate în programe de conservare la nivel mondial: leopardul zăpezilor, specile de primate, panda roșu, care sunt pe cale de dispariție în mediul natural și deținerea lor pentru conservare și educație în folosul publicului este importantă”, a adăugat Roger Rois.

Sorin Țârcă