ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Teste antiCovid gratuite, în cabinetele a 65 de medici de familie din județul Brașov

Publicat: joi, 20 Ianuarie 2022 , ora 15.36
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Pacienții cu simptome specifice afecțiunilor virale se pot testa gratuit, prin metoda rapidă antigen din proba nazofaringiană pentru confirmarea infecției cu virusul SARS-CoV2, în cabinetele medicilor de familie care au contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru acest serviciu medical.

Persoanele eligibile pentru testare sunt cele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, precum și persoanele care nu au medic de familie sau sunt înscrise pe lista altui medic de familie care nu le asigură aceste servicii. Se acordă indiferent de statutul de asigurat al persoanei fără a fi necesară utilizarea Cardului Național de Asigurări de Sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia, la un interval de cel puțin 48 de ore între două testări succesive”, a explicat directorul CAS Brașov, Ancuța Daisa.

Președintele Patronatului Medicilor de Familie Brașov, dr. Ana Sestacova, atrage atenția, însă, că nu toți medicii de familie se pot înscrie în acest program de testare, pentru că nu dețin spații adecvate pentru asigurarea circuitelor necesare în cazul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV2, potrivit legislației în vigoare:

Dacă pacientul într-adevăr prezintă simptome, testul se poate efectua gratuit, iar rezultatul se va trimite pe telefon și pe email medicului de familie, care știe ce are de făcut mai departe. Chiar dacă dumneavoastră să spunem că sunteți pacientul meu, iar cabinetul meu nu efectuează aceste teste, atunci vă puteți orienta către alt cabinet unde să vi se facă testarea”, a explicat Ana Sestacova.

La acest moment, 65 de medici de familie din județul Brașov au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru această activitate.

Lista completă poate fi consultată pe site-ul CAS Brașov, la secțiunea „centre de testare”.

Camelia Vlad