ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Creșterea numărului de turiști a dus și la creșterea numărului de cazuri Covid-19 în Bran și Predeal, cred autoritățile locale

Publicat: luni, 17 Ianuarie 2022 , ora 19.21
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Numărul mare de turiști din perioada sărbătorilor de iarnă ar fi dus la creșterea în ritm alert a ratei de infectare cu virusul SARS CoV2 în Predeal și Bran, potrivit administrațiilor locale din cele două stațiuni.

Cu toate acestea, primarul din Bran, Cosmin Feroiu, speră ca valul 5 al pandemiei să treacă repede, astfel încât să poată fi reluate evenimentele cu tradiție în comună.

“Sperăm că situația ne va permite, din primăvară, să organizăm evenimentele pe care le avem noi, cum ar fi Răvășitul Oilor, Zilele comunitatii, un festival gastronomic, Halloween-ul, festival de film în parc, etc. Trebuie să organizăm evenimente pentru că, pe lângă Castelul Bran care este pentru noi definitoriu, ca localitate, trebuie să atragem atenția că în Bran se pot face și alte lucruri. De exemplu, în perioada iernii avem pârtia de schi, oamenii pot merge și pe diverse trasee de munte, a spus primarul Cosmin Feroiu.

Predeal și Bran se află de câteva zile în fruntea clasamentului negativ al incidenței Covid-19 în județul Brașov, cu circa 13 cazuri la o mie de locuitori înregistrate în 14 zile, potrivit raportării sanitare de luni. Acesta a fost motivul pentru care Târgul de Crăciun a fost închis în 9 ianuarie, deși administrația locală intenționa să-l țină deschis încă cel puțin o săptămână, a mai spus primarul Cosmin Feroiu.

Camelia Vlad