ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Elevii brașoveni vor continua protestele dacă revendicările lor nu sunt soluționate

Publicat: luni, 17 Ianuarie 2022 , ora 13.07
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Elevii brașoveni au protestat, azi, în prima zi de școală din semestrul doi, așa cum au anunțat de la sfârșitul săptămânii trecute (audio atașat).

Aceștia sunt nemulțumiți de creșterea pragului de acordare a bursei de merit de la 8,50, la 9.50.

Am venit pentru că nu mi se pare ok să ni se ia bursele de la 8,50 numai pentru că este situația economică din România cum este”, a spus o elevă.

Am ieșit împreună pentru a ne cere drepturile înapoi. Nu ni se pare normal ceea ce se întâmplă, să se schimbe drepturile pe ultima sută de metri, mai ales că mulți dintre noi am învățat foarte mult și am încercat să avem medii mari, pentru a ne păstra bursele, iar pe ultimele zile se schimbă tot și se dă totul peste cap și foarte mulți copii rămân fără burse”, ne-a declarat un tânăr.

Ne-am adunat astăzi la un protest, în fața Prefecturii Brașov, împotriva noilor decizii adoptate de Ministerul Educației care, din punctul nostru de vedere, ni se par niște decizii abuzive, care înjosesc elevii și care oarecum le taie drepturile. Deciziile ministrului Educației Sorin Cîmpeanu nu au fost luate împreună cu elevii”, a precizat alt elev.

Elevii au anunțat că vor continua protestele în cazul în care revendicările lor nu sunt soluționate.

În jur de 700.000, chiar peste 700.000 de elevi din România și-au pierdut bursa. Avem nevoie de aceste burse pentru că foarte multe persoane fac sporturi de performanță, plătesc meditații și alte cursuri pentru dezvoltarea lor. Nu mai dorim măsuri luate noaptea și vrem să fie totul bine pentru elevi, să putem desfășura în continuare cursurile în format fizic (...) Vom vorbi și cu Primăria Brașov. Am avut deja o audiență și au părut destul de deschiși. Poate vor reuși să asigure bursele și chiar să creștem condițiile din școli”, a spus președintele Colegiului Județean al Elevilor Brașov, Teodor Pirpiliu.

Dacă inițial elevii brașoveni au anunțat că vor protesta și în fața Inspectoratului Școlar Județean, aceștia și-au strigat nemulțumirile, doar în fața Prefecturii, deoarece nu au primit aprobare de la Primărie.

Adina Chirvasă