ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noi reguli pentru școală online

Publicat: vineri, 14 Ianuarie 2022 , ora 9.25
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

Regulile de funcționare a școlilor se schimbă din nou, în context pandemic. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis să schimbe criteriile după care școlile trec în sistem online. A fost eliminată rata de vaccinare a personalului angajat, dar se va ține cont de numărul de paturi ocupate cu bolnavi Covid-19, într-un județ.

Noile scenarii de funcționare a școlilor, prevăzute de Hotărârea CNSU, depind acum de rata de ocupare a paturilor COVID dintr-un județ. Astfel, elevii vor învăța de acasă dacă, în județ, rata de ocupare a paturilor din spitale este mai mare de 75%. Revenirea la școală va avea loc doar atunci când rata de ocupare a paturilor scade sub 70%.

Dacă paturile Covid dintr-un județ sunt ocupate într-o proporție mai mică de 75%, școlile vor face cursuri cu prezență fizică. Dacă se derulează cursuri față în față, școala mai poate intra în online, timp de 10 zile, la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal. DSP-urile vor trebui să publice pe site-ul propriu rata de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi.

Până în prezent, deschiderea școlilor cu prezență fizică era condiționată de rata de vaccinare a profesorilor, dacă era peste 60% într-o unitate de învățământ și de incidența cazurilor Covid-19 în oraș (școlile treceau la educație online la o rată de 3 cazuri la mia de locuitori). Aceste criterii nu mai apar în noile scenarii aprobate de CNSU. Pentru a deveni aplicabile, acestea trebuie să intre acum într-un ordin comun al ministrului sănătății și ministrului educației.
Adina Chirvasă