ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Salvamont Poiana Brașov. Greșeli frecvente în momentul utilizării instalațiilor de transport pe cablu

Publicat: miercuri, 12 Ianuarie 2022 , ora 23.09
Sursa foto: Facebook / Salvamont Poiana Brașov
Sursa foto: Facebook / Salvamont Poiana Brașov

Salvamont Poiana Brașov desfășoară o campanie prin care vine în autorul turiștilor care aleg să practice sporturile de iarnă.

Multe dintre accidentările petrecute pe pârtiile de schi ar putea fi evitate printr-un reglaj corect al echipamentului sau o bună conduită.

Câteva sfaturi a oferit Cătălin Petrescu, salvator montan în Poiana Brașov:

Instalațiile de transport pe cablu. Deși aparent sunt simplu de folosit, iată câteva greșeli frecvente cauzatoare de accidente în momentul utilizării instalațiilor:

Încetiniți și frânați din timp în apropierea cozilor de la îmbarcare. Atenție la momentul prinderii crosei. Când vă apropiați de trasa teleschiului, rămâneți în lateralul ei și urmăriți în permanență crosele care urcă pentru a nu fi loviți de ele.

În momentul în care cineva cade în fața dumneavoastră, nu eliberați crosa pentru că aceasta îl poate lovi și încercați să îl ocoliți. Dacă ați căzut, eliberați trasa cât mai repede și aveți grijă atunci când vă ridicați atât la agățătorile care urcă, cât și la cele care coboară.

Pe toată durata urcării cu teleschiul rămâneți pe trasă, iar când ajungeți sus eliberați cât mai rapid zona de debarcare pentru a face loc și celorlalți.

La telescaun, în cazul îmbarcării, după trecerea de turnichete se va păstra trasa pentru așezarea pe scaun, urmăriți în permanență apropierea scaunului pentru ca acesta să nu vă ia prin surprindere și îmbarcați-vă întotdeauna în zona delimitată și nu înainte.

Nu vă grabiți să lăsați jos bara de protecție până când nu părăsiți stația și faceți acest lucru doar în momentul în care toată lumea este atentă, pentru a nu lovi pe cineva.

La coborârea din telescaun așteptați până acesta ajunge în zona debarcării și nu coborâți mai repede. După debarcare nu se va deschide imediat plugul pentru a nu lovi schiurile celor din lateral, încălecându-le. Ca și în cazul teleschiului, se va încerca eliberarea cât mai rapidă a zonei de debarcare.

Pe tot parcursul urcării țineți picioarele sprijinite pe suportul special amplasat pentru a nu lovi schiorii de dedesubt în cazul desprinderii accidentale a schiului.

În cazul telecabinei și a telegondolei când schiurile trebuie date jos pentru îmbarcare, ele se vor transporta în mână și nu pe umăr, pentru a nu lovi pe cineva de la coadă. Bețele se țin și ele cu cealaltă mână, cu vârfurile în jos.

La folosirea instalațiilor de transport pe cablu reduceți viteza în zona cozilor de la îmbarcare și când sunteți la rând nu transportați schiurile pe umăr.

Mai multe informații, pe pagina de youtube “Salvamont Poiana Brașov”.

Sursa foto: Facebook / Salvamont Poiana Brașov

Nucu Jalea