ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tendințele pieței muncii, în mediul online

Publicat: miercuri, 12 Ianuarie 2022 , ora 9.25
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Salarii mai mari, mai multe joburi și un interes crescut pentru munca remote, acestea sunt concluziile unui studiu realizat de una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România, pentru anul 2021.

Conform datelor studiului, numărul de joburi active a crescut cu 25% față de anul anterior. Peste jumătate dintre acestea s-au adresat specialiștilor cu muncă la birou.

În ceea ce privește salariile, raportul platformei de recrutare a reliefat faptul că acestea au crescut în toate domeniile de activitate, de la 16% în IT la 31% în Vânzări sau Marketing. Peste 90% dintre candidații activi ai platformei au dorit să știe salariul pentru poziția la care aplică încă de la citirea anunțului. Printre domeniile cu cele mai mari salarii, anul trecut, s-au numărat IT, Medicină, Inginerie și Management. La polul opus, cu cele mai mici salarii medii nete, s-au aflat activitățile din domeniile: Administrativ, Call Center și Turism.

De menționat este și faptul că cele mai căutate activități au fost cele care au vizat munca "remote", ceea ce nu este o surpriză întrucât pandemia, încă de la începuturile sale, a impus această tendință.

Pentru acest an, specialiștii în piața muncii prognozează o și mai mare mobilitate a angajaților, dar și un accent pus pe talente, de către angajatori. De asemenea, aceștia mai spun ca tendința este de apariție a noi beneficii extrasalariale.

Bianca Bucă