ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noile condiții de acordare a burselor de merit

Publicat: marți, 11 Ianuarie 2022 , ora 2.25
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Elevii vor protesta în continuare, în toată țara. După o întâlnire a reprezentanților Consiliului Național al Elevilor cu Ministrul Educației, întâlnire ce a avut loc luni după-amiază și care a durat câteva ore, s-a ajuns la un rezultat nesatisfăcător, bursele elevilor din 2022 nu se vor acorda pe baza mediilor din semestrul I al acestui an școlar, ci pe baza celor de la finalul anului școlar 2020-2021.

La ieșirea de la discuții, într-un filmuleț realizat chiar de elevi și publicat de site-ul www.edupedu.ro, Silviu Morcan, președintele CNE a declarat: "Tocmai ce am ieșit de la o ședință cu ministrul educației în care am pus pe tapet problema burselor elevilor. Din păcate, concluziile nu sunt neapărat de partea noastră, pentru că ministerul nu este dispus să modifice, cel puțin la momentul actual, criteriile de acordare a burselor, cel puțin pentru bursa de merit. Însă avem certitudinea faptului că dacă situația mediilor de pe acest an școlar se va modifica, ministerul este dispus să coboare bursa de merit de la 9,50 la o medie care să poată asigura acoperirea totală a fondului rezervat pentru burse. Noi suntem în continuare aici, protestele în toată țara continuă săptămâna aceasta și săptămâna viitoare, pentru că tragem un semnal de alarmă cu privire la criteriile total inechitabile de acordare a burselor".

Tot în prima zi a săptămânii, mai multe asociații ale elevilor au anunțat grevă japoneză săptămâna aceasta față de tăierea burselor.

Așadar, conform ultimelor decizii, toți elevii care au avut anul școlar trecut medii generale de peste 9,50 vor primi burse de merit pe semestrul al II-lea. Conform Edupedu.ro, prin impunerea noului prag al mediei, cel de 9.50, în loc de 8,50, cum era inițial, ar primi bursa de merit, cu 185.000 de elevi mai puțini. În cazul în care criteriile nu s-ar fi schimbat, ministrul educației a menționat că ar fi luat burse de merit peste 53% dintre elevii de gimnaziu și liceu.

Sursa foto: arhivă

Bianca Bucă