ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noile troleibuze RATBv: peste 2 milioane de kilometri parcurși și o reducere semnificativă a poluării

Publicat: luni, 10 Ianuarie 2022 , ora 20.18
Sursa foto: arhivă / RATBV
Sursa foto: arhivă / RATBV

Peste 2 milioane de km au parcurs în total, până acum, cele 51 de troleibuze Solaris achiziționate de municipalitate cu fonduri nerambursabile.

O contribuție semnificativă la reducerea poluării din municipiu, se arată într-un comunicat al Primăriei:

Introducerea în trafic a troleibuzelor a însemnat o reducere de aproximativ 3.345 de tone de dioxid de carbon, 75 de tone de oxizi de azot, 31 de tone de monoxid de carbon, 10 tone de hidrocarburi și 1,5 tone de particule în suspensie, în special praf. Oxizii de azot sunt substanțe ce produc iritarea și/sau lezarea căilor respiratorii, favorizează formarea ploilor acide, precum și a fenomenului de smog deasupra orașelor”.

Pe termen lung, Municipalitatea își propune să continue programul de îmbunătățire a transportului în comun, ca alternativă mai prietenoasă cu mediul decât autoturismul propriu, a spus primarul Allen Coliban:

Nu ne oprim aici. Anul acesta vom avea studiul de oportunitate pentru achiziția de noi mijloace de transport, autobuze și troleibuze, din fonduri nerambursabile. În ceea ce privește transportul metropolitan feroviar, trenurile metropolitane, avem deja studiile care ne permit achiziția de mijloace de transport, de material rulant, și săptămâna aceasta vom semna contractul de finanțare pentru studiul de fezabilitate pentru etapa a doua. Este un studiu de fezabilitate de 15 milioane de lei, din fonduri nerambursabile, care ne va permite să extindem actuala infrastructură feroviară și să o mai modernizăm și să o optimizăm pentru operarea acestor trenuri metropolitane. Brașovul arată din ce în ce mai bine din punctul de vedere al transportului public și vă invit și pe voi să testați acest lucru. Doar așa, pe termen mediu și lung, vom avea o calitate a aerului mai bună“.

Cele 51 de troleibuze aflate în circulație deservesc liniile 1, 2, 3, 6, 7, 8, 10, 31, 33.

Troleibuzele au o lungime de de 18 metri, capacitate de 137 de călători, dintre care 40 pe scaune, și sunt dotate, printre altele, cu sistem de informare a pasagerilor, supraveghere video, prize USB pentru încărcarea telefoanelor și altor dispozitive mobile, wifi, aer condiționat și sistem de încălzire de mare capacitate. Totodată, oferă accesibilitate persoanelor cu handicap locomotor, prin înclinare laterală (spre dreapta) cu o diferență de nivel de 7 centimetri.

Vă reamintim că, luna trecută, și cele 60 de autobuze electrice marca SOR au depășit pragul de 2 milioane de kilometri parcurși în serviciul RATBV.





Radio România Brașov FM