ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 100.000 de lei, amenzile date de inspectorii ITM Brașov în luna decembrie a anului trecut

Publicat: miercuri, 5 Ianuarie 2022 , ora 18.04
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Amenzi de peste 100.000 de lei date de inspectorii ITM Brașov, în luna decembrie a anului trecut.

Peste 60 de controale au fost efectuate pentru a se verifica dacă agenții economici din Brașov respectă măsurile impuse de autorități în pandemie.

“În urma acestor controale s-a constat că 22 de agenți economici au încălcat prevederile Legii nr. 55/2020, fapt pentru care s-au aplicat 24 sancțiuni contravenționale, din care 16 amenzi în valoare de 16.000 de lei și 8 avertismente. În principal, sancțiunile au fost acordate pentru neasigurarea triajului epidemiologic și permiterea accesului persoanelor care nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-COV 2. În afara acestor controale, având în vedere Strategia Națională privind reducerea incidenței muncii nedeclarate, inspectorii de muncă au realizat, în luna decembrie, un număr de 169 controale, fiind depistată 1 persoană care desfășura muncă nedeclarată pentru care angajatorul a fost sancționat cu avertisment scris”, a spus Adrian Reit, inspectorul șef al ITM Brașov.

Tot în luna decembrie, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat 87 de controale în urma cărora au fost sancționați 35 angajatori cu amenzi în valoare de 38.500 lei si au fost date 22 de avertismente.


Radio România Brașov FM