Arhivă : Știri din Brașov Înapoi
De la excesele alimentare din perioada sărbătorilor, la salate de legume și fructe de mare, pentru echilibru nutrițional
Avem
nevoie de restabilirea echilibrului caloric în alimentație după
mesele îmbelșugate, cu multă carne, din perioada sărbătorilor.
Dar trecerea la mese bazate doar pe crudități nu se face brusc,
spune nutriționista Nona Trif:
“Pentru a aborda un meniu mai ușor acum, după perioada sărbătorilor, ar fi recomandat să ne planificăm un meniu cu o trecere treptată de la mesele bogate și copioase în carne către o masă mai ușoară, pe bază de pește, fructe de mare, bogată în legume. Ar fi foarte bine să reducem consumul de produse de panificație sau de cofetărie sau chiar să le excludem - măcar pentru o perioadă de 1-2 săptămâni - astfel încât corpul nostru să înceapă să proceseze din grăsimile acumulate în această perioadă”.
Este
important ca peștele care urmează să fie consumat - prospăt,
congelat sau din conservă – să provină din medii curate,
nepoluate.
“Este
foarte important să alegem un pește
de calitate; să ne uităm
din ce zonă provine, să
nu fie apa poluată sau radioactivă.
De obicei ne orientăm către
zona Atlanticului, către apele nordice. Este
de evitat zona Oceanului
Indian, Pacific –
mediu, sud, zona Japoniei pentru că
acolo au fost acele probleme cu centrala nucleară
(n.r. Fukushima) și
apele încă sunt
poluate, radioactive”, a adăugat Nona
Trif.