ACUM:
13.03
Top 30 Brașov FM
Urmează:
14.00
Top 30 Brașov FM (continuare)
Apoi:
15.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De la excesele alimentare din perioada sărbătorilor, la salate de legume și fructe de mare, pentru echilibru nutrițional

Publicat: marți, 4 Ianuarie 2022 , ora 12.17
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Avem nevoie de restabilirea echilibrului caloric în alimentație după mesele îmbelșugate, cu multă carne, din perioada sărbătorilor. Dar trecerea la mese bazate doar pe crudități nu se face brusc, spune nutriționista Nona Trif:

“Pentru a aborda un meniu mai ușor acum, după perioada sărbătorilor, ar fi recomandat să ne planificăm un meniu cu o trecere treptată de la mesele bogate și copioase în carne către o masă mai ușoară, pe bază de pește, fructe de mare, bogată în legume. Ar fi foarte bine să reducem consumul de produse de panificație sau de cofetărie sau chiar să le excludem - măcar pentru o perioadă de 1-2 săptămâni - astfel încât corpul nostru să înceapă să proceseze din grăsimile acumulate în această perioadă”.


Este important ca peștele care urmează să fie consumat - prospăt, congelat sau din conservă – să provină din medii curate, nepoluate.

Este foarte important să alegem un pește de calitate; să ne uităm din ce zonă provine, să nu fie apa poluată sau radioactivă. De obicei ne orientăm către zona Atlanticului, către apele nordice. Este de evitat zona Oceanului Indian, Pacific – mediu, sud, zona Japoniei pentru că acolo au fost acele probleme cu centrala nucleară (n.r. Fukushima) și apele încă sunt poluate, radioactive”, a adăugat Nona Trif.

Activitățile în aer liber și suplimentele de vitamine și multiminerale pot ajuta, de asemenea, la restabilirea echilibrului nutrițional.
Camelia Vlad