ACUM:
13.03
Top 30 Brașov FM
Urmează:
14.00
Top 30 Brașov FM (continuare)
Apoi:
15.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 180.000 de treceri prin turnichete, de sărbători, în Poiana Brașov

Publicat: luni, 3 Ianuarie 2022 , ora 13.36
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Domeniul schiabil din Poiana Brașov rămâne, în continuare, cel mai atractiv din România pentru practicarea sporturilor de iarnă, susțin reprezentanții Primăriei. În perioada sărbătorilor de iarnă, pe pârtiile din Poiana Brașov s-au înregistrat aproape 180.000 de treceri prin turnichete.

De la deschiderea sezonului de schi, din 24 decembrie, și până astăzi au fost înregistrate 177.656 de treceri prin turnichete, cele mai multe fiind pe 29 decembrie, aproape 27.000 de treceri.

Din păcate, nu au lipsit nici incidentele de pe pârtie. De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 65 cazuri, pentru 70 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au fost evacuate. Numai în cea de-a doua zi a noului an, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 3 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce practicau schiul pe pârtiile din Masivul Postăvaru. Pentru două dintre acestea a fost solicitat și sprijin din partea echipajelor SMURD.

Totodată, Serviciului Salvamont avertizează că atunci când temperaturile sunt mai ridicate, zăpada devine grea, iar acest lucru face ca articulațiile picioarelor să fie foarte solicitate. Din acest motiv este important ca legăturile schiurilor să fie reglate astfel încât să elibereze piciorul, în cazul unei suprasarcini sau al unui șoc puternic, pentru a-l proteja.

Tarifele pentru transportul pe cablu variază de la 50 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulți, la 670 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există și posibilitatea achiziționării unui ski-pass în valoare de 1.140 lei pentru acces nelimitat timp de zece zile pentru un adult.

Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 25 de lei, iar una cu 240 de puncte, 365 de lei. Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.

Radio România Brașov FM