ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.00
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

7 ianuarie 2022, prima zi pentru încasare a impozitelor locale și abonamentelor de parcare în Brașov

Publicat: miercuri, 29 Decembrie 2021 , ora 20.29
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Brașovenii care încă nu și-au plătit taxele și impozitele locale pe anul 2021 mai au la dispoziție doar ziua de joi. De vineri, 31 decembrie și până în 2 ianurie 2022, inclusiv, va fi închis la Direcția Fiscală și agențiile acesteia.


Instituția va relua activitatea cu publicul din 3 ianuarie, dar până în 7 ianuarie vor fi încasate doar amenzi și alte taxe fără debit. Începând doar din 7 ianuarie, vor putea fi achitate taxele și impozitele, inclusiv abonamentele pentru parcările de reședință.


Plăți electronice vor putea fi făcute doar din 8 ianuarie 2022.


Termenele de plată pentru impozitele și taxele locale datorate de persoanele fizice și juridice pentru anul 2022 sunt 31 martie și 30 septembrie. Până la 31 martie trebuie achitat și abonamentul de parcare în parcările de reședință.


Impozitul pe clădiri, teren și mijloace de transport, de până la 50 de lei inclusiv, se plătește integral până la primul termen de plată. Cine va plăti anticipat, până la 31 martie, impozitul pe clădiri, teren sau mijloace de transport, datorat pentru întregul an, beneficiază de o reducere de 5 %. Cine nu-și plătește dările la termenul limită, va cumula majorări de întârziere de 1% pe lună sau fracțiune de lună din ceea ce ar fi trebuit să plătească.


Reamintim că, pentru anul 2022, consilierii locali au decis ca taxele și impozitele să rămână la același nivel, actualizat, însă, cu rata inflației, de 2,6%. De exemplu, pentru un apartament de peste 64 mp, în zona centrală a orașului, impozitul va fi de 244 de lei. Pentru un apartament de 50 mp, la periferie, impozitul datorat este de 158 de lei.

Adina Chirvasă