ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Reprezentanții HoReCa din Brașov vor să își rezolve problemele la Guvern

Publicat: joi, 16 Decembrie 2021 , ora 18.53
foto: Prefectura Brașov
foto: Prefectura Brașov

Reprezentanții HoReCa au anunțat că Federația Patronatelor din Industria Ospitalității, care le reprezintă interesele, a deschis dialogul cu reprezentanții Guvernului, o primă întâlnire având loc recent cu miniștrii Muncii și Solidarității Sociale, Economiei și Antreprenoriatului, respectiv Turismului.

Anunțul a fost făcut astăzi, (joi, 16 decembrie 2021) la întâlnirea trimestrială de la Prefectura Brașov, la care au fost invitați și cei din conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov (foto).

Discuțiile au vizat subiecte pe care operatorii din industria brașoveană a ospitalității doresc să le aducă în atenția Guvernului. Aceștia s-au referit la măsuri pentru combaterea muncii la negru în acest sector, munca zilierilor, ucenicia, flexibilizarea contractelor de muncă part-time și, nu în ultimul rând, răspunderea și din partea angajaților în executarea contractelor de muncă.

La finalul ședinței, prefectul județului Brașov a declarant "Se dovedește încă o dată că inițiativa de a avea aceste întâlniri este binevenită și îmi doresc să continuăm și în 2022, nu doar trimestrial, pe teme propuse de sectorul HoReCa brașovean, ci ori de câte ori apar situații care necesită consultări. Este, de asemenea, îmbucurător că există dialog și la nivel central, dar consider că, înainte de a se discuta la nivel guvernamental, este bine ca reprezentanții industriei ospitalității să profite de expertiza și disponibilitatea instituțiilor locale, pentru a primi îndrumare, pentru a lămuri unele situații, pentru informații în privința legislației. De altfel, așa cum am constatat în dialogul nostru cu reprezentanții HoReCa, unele întrebări își găsesc răspunsul foarte repede la nivel local, dacă există deschidere de ambele părți""

Camelia Vlad