ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Studenții Universității Transilvania, felicitați în Dubai de Ministrul Afacerilor Externe al Emiratelor Arabe Unite

Publicat: joi, 16 Decembrie 2021 , ora 14.08
foto: UniTBv
foto: UniTBv

Studenții brașoveni l-au impresionat pe Ministrul Afacerilor Externe și cooperării internaționale al Emiratelor Arabe Unite, șeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan - fiul fondatorului Emiratelor Arabe Unite. Studenții brașoveni se află în aceste zile la Dubai, alături de studenți din întreaga țară, pentru a reprezenta România la expoziția Mondială ExpoDubai 2020.

Ministrul emiratez a vizitat standul României unde a participat chiar și la un mini spectacol folcloric oferit de studenții de la Universitatea Transilvania din Brașov. De asemenea, studenții care susțineau ateliere de meșteșugărit au creat câteva obiecte tradiționale românești și i le-au oferit șeicului. Acesta a fost extrem de încântat de cadoul primit și a dorit chiar să facă o fotografie cu studenții brașoveni, la adresa cărora a avut doar cuvinte de laudă, se precizează într-un comunicat al Universității Transilvania.

Ministrul Afacerilor externe și cooperării internaționale al Emiratelor Arabe Unite a avut și o întrevedere cu secretarul de stat pentru relații interinstituționale Daniela Gîtman și comisarul general al Secțiunii Române la Expo 2020 Dubai, Ferdinand Nagy. La finalul discuțiilor, Șeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan a mulțumit României și Universității Transilvania din Brașov pentru implicare și prezența la Expo Dubai 2020, potrivit sursei citate.

În perioada octombrie 2021 - martie 2022 se desfășoară la Dubai, "Expoziția Mondială", cel mai mare eveniment de acest gen din lume. La Expo Dubai 2020 participă peste 190 de țări și organizații din întreaga lume.

Radio România Brașov FM