ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Party Time by Dj Rux
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proiect de reamenajare a Pieței Sfatului

Publicat: miercuri, 8 Decembrie 2021 , ora 15.19
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

În curând, municipalitatea începe proiectul de reamenajare a Pieței Sfatului. Un proiect ce va prinde formă doar după un concurs de soluții, pe care Primăria vrea să-l lanseze până la sfârșitul anului.

Valoarea estimată a serviciilor de proiectare și a premiilor acordate este de aproape 1,6 milioane lei, la care se adaugă TVA.

“Acest simbol al Brașovului nu a mai trecut printr-un proces de renovare, de reamenajare, de reabilitare, de la finalul anilor ’80. Considerăm că este momentul ca acest proces să se întâmple. Dar nu oricum, ci printr-un concurs internațional de soluții, un concurs care să fie jurizat de arhitecți cu experiență de la nivel național și internațional, concurs pe care îl vom lansa în aceste zile. Am semnat documentația de începere a acestei proceduri de atribuire, urmează ca Ordinul Arhitecților din România să-și desemneze membrii în viitorul juriu, iar săptămânile următoare să facem anunțul public către toți cei interesați să participe la acest concurs”, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Conform temei de proiectare realizate de Ordinul Arhitecților din România, obiectivul concursului constă în formularea unei soluții de amenajare a spațiului public respectând patrimoniul construit, ținând cont de toate etapele istorice prin care a trecut această piață.

Adina Chirvasă