ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Muzică din filme și desene animate. Concert inedit pentru cei mari și mici

Publicat: luni, 29 Noiembrie 2021 , ora 13.40

Cele mai cunoscute melodii din filme, dar și din desenele animate vor fi prezentate la Brașov, într-un concert inedit derulat sub genericul Cine-Chanson.

Evenimentul se va desfășura în 11 decembrie, de la ora 18.00, la restaurant Platinum din Brașov, dar și la restaurant Transilvania din Zărnești, pe 2 decembrie, de la aceeași oră.

Cinci muzicieni profesioniști îi așteaptă pe brașoveni la acest concert care este cu atât mai special cu cât se adresează și celor mai mici dintre melomani.

Fiecare dintre noi suntem muzicieni cu ani de experiență în spate și, în același timp, considerăm că în permanență putem să ne îmbunătățim peformanțele și să aducem ceva nou. Muzica este o artă atât de complexă și conține un teren atât de vast încât îmi este greu să spun că aș avea o piesă preferată. Din acest repertoriu pot să spun că eu am o pasiune pentru muzica din desenele animate”, a spus profesorul de chitară, Mircea Oaneș.

Concertul a mai fost organizat, la Brașov, în urmă cu patru ani, iar acum este reluat, la cererea publicului.

Toată lumea știe că în spatele fiecărei capodopere cinematografice stă o muzică de film reușită. La urma urmei, banda sonoră este cea care creează mare parte a tensiunii. Indiferent cât de impresionante sunt performanțele actorilor, indiferent cât de drage ne sunt personajele, cea care ne poate schimba foarte ușor starea interioară este coloana sonoră a filmului. Piesele, chiar dacă sunt vechi, sunt incredibil de frumoase”, a spus Mihaela Manciu, profesor de flaut.

Prețul biletelor este de 50 de lei, iar concertul se va desfășura cu respectarea normelor sanitare în vigoare.












Monica Neacșu