ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spectacolele Operei Brașov vor putea fi vizionate la orice oră

Publicat: luni, 29 Noiembrie 2021 , ora 10.51
Sursa foto: arhivă / Opera Brașov
Sursa foto: arhivă / Opera Brașov
Conducerea Operei Brașov vrea să realizeze o Mediatecă destinată publicului după experiența atâtor luni de pandemie, în care artiștii au cântat fie cu sala goală, cu transmitere online, fie cu o sală ocupată în procent de 50%, cel mult.


În prezent, accesul publicului este permis în proporție de maxim 30%, însă cererea publicului de viață culturală depășește acest procent. Și, pentru că este permis, totuși, accesul publicului în sală, spectacolele nu sunt difuzate și online.


Mediateca este deja în lucru.


Vor avea acces - pe pagina noastră de internet, pe canalul nostru de youtube - la toate spectacolele pe care noi le jucăm sâmbătă de sâmbătă. Este în planul nostru această mediatecă pe care dorim să o facem, nu numai pentru noi, ci și pentru publicul larg. Se lucrează în continuare la proiectul nostru, pentru că nu e facil - nu deținem o aparatură extraordinară. Colaborăm foarte bine cu o firmă”, a explicat directorul artistic al Operei Brașov, Mihai Irimia.


În viitoarea Mediatecă vor fi toate spectacolele de stagiune.


Sunt foarte, foarte multe spectacole. Firma cu care lucrăm are nevoie de o cosmetizare a fiecărui spectacol, din mai multe puncte de vedere, pentru că sunt anumite zgomote de fond în cadrul spectacolului - fiind publicul în sală - și ei încearcă să curețe de absolut orice imperfecțiune și, ulterior, să le încărcăm pe youtube”, a adăugat Mihai Irimia.


Cel mai probabil, Mediateca va putea fi accesată din primăvară.

Adina Chirvasă