ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Animații pentru dezvoltarea a zece comunități locale

Publicat: joi, 25 Noiembrie 2021 , ora 12.51
Foto: WWF (World Wide Fund for Nature) Romania
Foto: WWF (World Wide Fund for Nature) Romania

Animații pentru înțelegerea mai bine a necesității dezvoltării spiritului civic și a sustenabilității în interiorul comunităților locale. Inițiativa vizează 10 localități din județele Brașov, Sibiu și Mureș și este parte a proiectului PACT2020 derulat de Asociația WWF România, în parteneriat cu Asociația Mioritics și Fundația Mihai Eminescu Trust.

Scopul său are în vedere distribuirea cunoștințelor și experiențelor referitoarea la sistemul de bună gospodărire locală către comunitățile locale din Colinele Transilvaniei, destinație care include 7 situri de interes național, fiind a doua arie protejată din țară, ca mărime, după rezervația Biosferei Delta Dunării, cu 90.000 de locuitori.

Animația "Comunități vii" vorbește despre 5 pași concreți pe care o comunitate trebuie să îi facă pentru a deveni activă și a contribui la redistribuirea puterii astfel încât să se asigure un echilibru între autorități locale, mediul de afaceri, organizații și asociații sau simpli cetățeni, cu respectarea și ocrotire valorilor locale.

În cea de-a doua animație, "Comunități sănătoase", vedem cum o comunitate poate prospera economic, se poate dezvolta din punct de vedere cultural și social și valorizează capitalul natural sănătos, dacă există colaborare între cetățeni și se acționează împreună cu autoritatea locală. Proiectul PACT 2020 beneficiază de sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

”Talentul celor care au realizat animațiile, ne-a ajutat să creionăm etapele esențiale pe care oamenii din orice comunitate, indiferent de vârstă, etnie sau statut social trebuie să le parcurgă împreună pentru a avea parte de un trai bun acum și în viitor”, spune Bianca Ștefănuț, Specialist Comunicare WWF România. 

Bianca Bucă