ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul ar putea avea coșuri de gunoi stradale subterane. Proiectul pilot va fi testat în centrul istoric

Publicat: miercuri, 24 Noiembrie 2021 , ora 14.41
Sursa foto: radioresita.ro
Sursa foto: radioresita.ro

Brașovul ar putea avea coșuri de gunoi stradale subterane. Este un proiect pilot pe care municipalitatea se gândește să-l implementeze și care va avea inclusive posibilitate de colectare a reciclabilelor.


Prima zonă vizată este centrul istoric al orașului, mai exact, Piațeta Sfântul Ioan. Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Am obținut deja certificat de urbanism. Trebuie să vedem și ce înseamnă partea de investiție pentru amenajarea spațiului necesar amplasării acestui sistem de containere în subteran - dacă există multe rețele, dacă este nevoie de multe avize. După ce vom alege locația cea mai bună, vom demara și achiziția pentru un astfel de sistem și, în funcție de rezultatele pe care le vom obține în urma proiectului pilot, vom lua o decizie cu privire la extinderea sistemului de colectare selectivă a deșeurilor prin pubele îngropate, la nivelul orașului”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Coșurile vor avea doar o fantă prin care vor putea fi aruncte deșeurile, pe fracții reciclabile, iar în subteran vor fi recipiente de capacitate mai mare.


În prezent, în tot orașul sunt coșuri de gunoi stradale, pe categorii de deșeuri reciclabile, însă acestea nu sunt folosite tot timpul în mod corespunzător.

Adina Chirvasă