ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Semnături pentru demiterea primarului din Dumbrăvița

Publicat: marți, 16 Noiembrie 2021 , ora 17.17

Consilierii locali USR Plus din comuna brașoveană Dumbrăvița spun că au trimis către Instituția Prefectului lista cu semnăturile necesare pentru declanșarea referendumului de demitere a primarului localității.

La exact un an de la depunerea jurământului, ei se declară nemulțumiți de activitatea edilului șef, Zachiu Popa.

Primarul nu pune în aplicare Legea fondului funciar și nu dă titluri de proprietate oamenilor. De asemenea, Primăria plătește penalități pentru nepunerea în drept a unor oameni care și-au câștigat în instanță aceste drepturi; cheltuie bani cu firme care nu sunt în stare să asigure buna desfășurare a lucrărilor pe care Consiliul Local le votează și sunt firmele de casă care lucrează scump și prost; ignoră siguranța cetățenilor prin neasigurarea unui iluminat public și unui sistem de camere video, la fel cum Poliția Locală nu își face treaba”, a spus consilierul local Ștefan Mihai Macavei.

Edilul șef al comunei spune că motivele invocate de USR Plus pentru demiterea sa nu sunt unele reale.
Potrivit acestuia, problemele de punere în posesie necesită timp îndelungat și operațiuni numeroase și că există 4 decizii ale instanței, din care 2 sunt definitive.

Astăzi am avut chiar o întâlnire cu topometristul și promisiunile sunt că săptămâna viitoare le depunem deja la Cadastru. Am lucrat vara asta, am întocmit peste 700 de procese verbale de punere în posesie - că în momentul în care ai măsurat tarlaua trebuie să faci planul parcelar, să faci procesele verbale de punere în posesie, semnează fiecare proprietar - deci lucrez de doi ani de zile numai la treaba asta. Două lucrări mari am în comună - canalizarea și apa - care sunt lucrări de milioane de euro care s-au făcut prin licitații publice. Și lucrează băieții și sunt în grafic. Din punctul meu de vedere sunt nefondate toate acuzațiile de acolo”, a precizat primarul Zachiu Popa.

USR Plus propune și câteva soluții pentru rezolvarea problemelor comunei, între care una este prioritară, în opinia partidului.

Venim cu soluția de accesare de fonduri guvernamentale sau locale pentru eliberarea titlurilor de proprietate. Fără a avea titluri de proprietate nu vom putea niciodată să ne dezvoltăm în ritmul în care se dezvoltă celelalte comune din jurul nostru. O altă soluție se referă la Serviciul public de salubrizare. Noi va trebui să găsim un alt agent de salubrizare care să respecte contractul cu prevederile legale care sunt actuale”, a spus consilierul local Viorel Strîmtu.

Prefectul județului are la dispoziție 30 de zile pentru a oferi un răspuns solicitării venite din partea USR Plus. Dacă se va organiza un referendum, pentru ca acesta să fie valid este nevoie de prezența a minim 30% din locuitorii cu drept de vot din cele două sate care alcătuiesc comune, Dumbrăvița și Vlădeni. Pentru demiterea primarului este nevoie de jumătate plus unu din voturile exprimate, dacă referendumul este valid.


Sorin Țârcă