ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pentru pacienții bolnavi de cancer, fiecare ajutor mic este mare

Publicat: marți, 16 Noiembrie 2021 , ora 14.28
Sursa foto: HOSPICE Casa Sperantei
Sursa foto: HOSPICE Casa Sperantei

Pentru pacienții bolnavi de cancer, fiecare ajutor mic este mare. Acesta este mesajul HOSPICE Casa Speranței, la final de an, pentru cei care pot aduce un zâmbet sau o mică alinare semenilor aflați în suferință.

Cu sprijinul sponsorilor și donatorilor, peste 4.600 de pacienți cu boli incurabile au avut parte, anul acesta, de îngrijirea medicală și susținerea de care aveau atât de mare nevoie. Acest ajutor a însemnat și peste 10.500 de vizite medicale la domiciliu, 8.900 de zile de internare, și mii de intervenții sociale și suport psihologic pentru familiile copiilor și aduților bolnavi de cancer.

Este o luptă fără sfârșit, însă, iar ajutorul vostru este la fel de important și acum, în pragul sărbătorilor de iarnă.

Dacă noi reușim să ajutăm mai mulți pacienți în fiecare an se datorează fiecărui gest de solidaritate pe care îl fac sponsorii și donatorii. În gesturile mici stă puterea noastră. Cu fiecare bunic care vine la noi să facă o donație, imediat ce a încasat pensia, cu fiecare nepot care vrea să își doneze alocația pentru bunica îngrijită de echipele HOSPICE sau cu antreprenorii care au găsit o soluție să ajute chiar și în ultimii doi ani, când afacerile nu au mers bine - despre ei toți este campania pe care o lansăm astăzi. Fiecare ajutor mic este mare pentru bolnavii îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței”, a spus Andreea Țirea, specialist comunicare HOSPICE Casa Speranței.

Până la data de 31 decembrie, companiile pot veni în sprijinul pacienților cu boli incurabile prin redirecționarea a până la 20% din impozitul datorat statului către HOSPICE Casa Speranței. Fondurile strânse vor asigura continuitate îngrijirii paliative gratuite de care atât de mulți au nevoie, în țara noastră. Și persoanele fizice pot oferi ajutor printr-un simplu SMS trimis la 8864 cu textul TIMP (4 euro) sau direct pe site-ul fundației, www.hospice.ro.

Conform statisticilor, în România peste 176.000 de pacienți au nevoie, în fiecare an de servicii de îngrijire paliativă. Din păcate însă, doar unul din 10 pacienți are acces la aceste servicii.

Radio România Brașov FM