ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Recomandări de la Avocatul Poporului pentru primarul Brașovului

Publicat: joi, 11 Noiembrie 2021 , ora 13.59
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Avocatul Poporului îi recomandă primarului Brașovului, Allen Coliban să-și instruiască subordonații în privința legislației, astfel încât jurnaliștii să nu mai fie dați afară, după ce, în ședința de plen din 4 octombrie, viceprimarul Flavia Boghiu a încercat să scoată 2 jurnaliști din sala de ședință, pe motiv că nu ar fi făcut cerere cu 24 de ore înainte pentru a participa.


Secretarul orașului, Adriana Trandafir, a atras atenția că jurnaliștii nu sunt obligați să facă cerere cu 24 de ore înainte, ei putând asista la ședință. Solicitarea cu 24 de ore înainte se face doar dacă participantul, altul decât conslierul local, vrea să ia cuvântul în plen.


Ulterior, la Avocatul Poporului a fost transmisă o reclamație din partea unuia dintre cei doi jurnaliști, iar instituția a transmis o recomandare către primarul Brașovului, Allen Coliban.


Avocatul Poporului i-a transmis edilului că „autoritățile și instituțiile publice nu pot interzice în niciun fel accesul mijloacelor de informare în masă la acțiunile publice organizate de acestea”.

Adina Chirvasă