ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Soluții pentru gestionarea pandemiei, în opinia unui specialist

Publicat: marți, 9 Noiembrie 2021 , ora 17.42
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Vaccinarea, purtarea măștii de protecție, igiena riguroasă și distanța fizică, sunt unelte la îndemâna tuturor cetățenilor, cu ajutorul cărora poate fi oprită pandemia de Covid-19, consideră parlamentarul liberal dr. Cristina Vecerdi, fost șef UPU Brașov.


Pe de altă parte, să se pună accent pe educația sanitară în școli, care la ora actuală lipsește, pentru a diminua reticența față de vaccinare, a adăugat dr. Vecerdi ieri, în timp ce însoțea delegația OMS în Brașov.


“Din discuțiile avute și cu delegația OMS, reticență există peste tot, nu numai la noi. Depinde cum o manageriezi. Nu pot să spun neapărat că românii sunt mai reticenți. Poate nu a fost o comunicare eficientă. Mai există un motiv - și nu spun eu asta prima oară – educația sanitară care lipsește cu desăvârșire în școli este un factor care a influențat în mod negativ această pandemie”, a spus medicul Cristina Vecerdi.


Ca urmare, dr. Cristina Vecerdi consideră prioritară o strategie de comunicare mai ales în mediul rural, cu implicarea cadrelor medicale în special din medicina primară și a asistenților sociali din fiecare comunitate.

Camelia Vlad