ACUM:
12.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașov. Cel mai mare număr de ridicări de vehicule abandonate într-o singură zi

Publicat: marți, 9 Noiembrie 2021 , ora 17.29
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
10 rable ridicate de pe domeniul public, o singură zi. Municipalitatea a bifat cel mai mare număr de ridicări de vehicule abandonate într-o singură zi.


Este un record din punctul acesta de vedere. Numărul de mașini abandonate putem spune că rămâne aproape constant, dar numărul celor ridicate de către proprietari în urma sesizărilor a crescut considerabil. Cetățenii au început să înțeleagă că mașinile care nu sunt în stare de circulație sau nu au acte suficiente pentru a putea circula pe drumurile publice nu mai au ce căuta pe domeniul public. Și atunci, ori în urma somațiilor, ori în urma acțiunilor noastre au început să și le ridice singuri”, a spus Inspector Direcția Tehnică, Radu Pascu.

Pentru cei ce nu se conformează, totuși, există proceduri.


Mașinile abandonate pe domeniul public sunt identificate fie de polițiști locali, în urma controalelor pe teren, fie vin sesizări de la cetățeni, telefonic, prin dispecerat, sau în scris. Pentru cei care își depozitează mașinile pe domeniul public ar fi util să cunoască prevederile legale. Orice vehicul care stă de mai mult de șase luni pe domeniul public și nu îndeplinește condițiile tehnice de a circula pe drumurile publice, al cărui proprietar este cunoscut, este vehicul abandonat. În cazul în care cei care le lasă pe domeniul public le iau plăcuțele de înmatriculare sau alte însemne oficiale, acestea intră în categoria vehiculelor fără stăpân. Acest lucru, între ghilimele, ne ajută pe noi, pentru că le putem ridica mai ușor de pe domeniul public”, a spus polițistul local Ionuț Budihoi.


Mașinile sunt ridicate doar după ce s-au îndeplinit toate etapele de somare și informare, iar primarul a dispus ridicarea și depozitarea acestora pentru 30 de zile. Mașinile nerevendicate sunt valorificate, iar banii ajung în bugetul local.

Adina Chirvasă