ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Nu folosiți sisteme GPS dedicate autovehiculelor pe traseele de munte

Publicat: vineri, 5 Noiembrie 2021 , ora 13.11
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

„Nu folosiți niciodată sisteme GPS dedicate autovehiculelor în afara drumurilor asfaltate”, ne avertizează salvatorii montani. În schimb, ne recomandă să instalăm pe telefoane aplicațiile dedicate, precum cea numită „֘Munții noștri”.


Având în vedere ultimele intervenții desfășurate de salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Brașov, pentru recuperarea mai multor persoane rătăcite pe munte, turiștilor li se atrage atenția asupra modului de utilizare a GPS-ului, sistem care îi poate ajuta să ajungă în siguranță acasă, dar care la fel de ușor îi poate transforma în victime pe munte.


În plus, pentru a fi în siguranță în timpul drumețiilor, salvatorii montani recomandă citirea indicatoarele și respectarea marcajelor de pe stâlpii de orientare. Nu trebuie folosite platforme precum Google Maps, Waze sau Apple Maps, pentru orientarea pe cărările turistice din munți. Sunt softuri dedicate pentru trasee turistice, precum aplicația “Munții Noștri”.

Camelia Vlad