ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

46 de școli, nedorite de niciun candidat pentru posturile de directori. Care sunt unitățile cu cea mai mare concurență

Publicat: vineri, 5 Noiembrie 2021 , ora 10.16
Sursa foto: captura / Facebook / Colegiul Național ”Radu Negru” Făgăraș
Sursa foto: captura / Facebook / Colegiul Național ”Radu Negru” Făgăraș

46 de școli nu au niciun candidat înscris pentru posturile de director sau director adjunct, în județul Brașov.


În total, sunt 158 de candidați pentru 175 de posturi de director și alte 87 de directori adjuncți. Care au trebuit să opteze – după proba scrisă - pentru ce unitate școlară și pentru câte susțin, mai departe, interviul.


Cele mai multe situații sunt acelea în care există o singură opțiune pentru un singur post. Astfel, au fost înregistrate 129 de opțiuni pentru posturile de director și 69 pentru cele de director adjunct. Unitățile școlare cu cei mai mulți candidați sunt Colegiul Național «Radu Negru», din Făgărș, cu 7 opțiuni, urmat de Colegiul de Științe ale Naturii «Emil Racoviță» din Brașov și Școala Gimnazială din Crizbav, cu câte 5 opțiuni. De asemenea, avem candidați care au optat pentru mai multe posturi, aceștia urmând să participe la interviu pentru fiecare din opțiunile exprimare. Numărul maxim de opțiuni înregistrat pentru un candidat în județul nostru este 6”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.


111 candidați au optat pentru o singură funcție, la o singură unitate școlară.


Interviurile urmează a fi susținute în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie, conform unei programări ce va fi afișată în data de 12 noiembrie. Cei ce vor promova și această etapă de concurs pot aștepta validarea rezultatelor în 17 decembrie și emiterea deciziilor de numire, în perioada 20-22 decembrie. Aplicabile vor fi, însă, din 10 ianuarie 2022.

Adina Chirvasă