ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Party Time by Dj Rux
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea a lansat programul de bugetare participativă. Vor fi și sesiuni de instruire a cetățenilor

Publicat: luni, 1 Noiembrie 2021 , ora 15.24
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Municipalitatea brașoveană a lansat, azi, programul de bugetare participativă. Un program prin care brașovenii pot propune Primăriei proiecte pentru a rezolva probleme din oraș sau a îmbunătăți ceea ce există deja.


Proiectele pot fi depuse până în 30 noiembrie, doar online, pe primariabrasovenilor.ro, unde sunt disponbile regulamentul și calendarul detaliat.


Noutatea este că, acum, municipalitatea vrea să-i și învețe pe brașoveni cum să scrie corect un proiect.

„Vom avea și niște sesiuni de informare - un fel de consultanță gratuită din partea aparatului administrativ al Primăriei Brașov. Săptămâna viitoare va fi prima din aceste sesiuni. Prin urmare, toți cei care au neclarități - care vor să valideze oportunitatea și legalitatea unor idei de proiecte - pot veni să discute cu direcțiile din Primărie”, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.


Pot fi depuse proiecte pe 4 categorii: Orașul mobil, orașul verde, orașul relaxat și orașul comunităților. Fiecare categorie are alocată o sumă de 500.
000 de lei, deci bugetul pentru acest program este de 2 milioane lei.

„În evaluare vom avea atât reprezentanți ai comunității, avem reprezentanți ai Consiliului Local, avem aparat administrativ, avem 2 reprezentanți ai societății civile și doi experți. Pentru ultimele două categorii săptămâna aceasta lansăm apelul de recrutare, de a primi propuneri”, a adăugat Allen Coliban.

Proiectele câștigătoare vor fi implementate din anul următor, după aprobarea bugetului local.


Programul de bugetare participativă nu este un program de finanțare a unor proiecte, cum este cazul proiectelor culturale sau sportive, ci este un program prin care Municipalitatea implementează propunerile venite și votate de cetățeni. Deci, fondurile necesare pentru implementarea proiectelor vor rămâne în bugetul local, iar proiectele vor fi implementate de Primărie, nu de persoanele care propun aceste proiecte.

Adina Chirvasă