ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Armatei, sărbătorită oficial doar în prezența autorităților

Publicat: luni, 25 Octombrie 2021 , ora 15.05
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Ca și în 2020, Ziua Armatei, marcată la 25 octombrie, a fost sărbătorită doar de autoritățile locale și județene, la Brașov. Acestea au depus coroane la monumentul de la cimitirul Șprenghi.


25 octombrie este cea mai importantă zi pe care o celebrează militarii Armatei României. Este ziua în care omagiem istoria noastră națională, în care omagiem trecutul glorios al strămoșilor noștri. Le urez «La mulți ani!», să fie puternici și să trecem cu toții peste aceste perioade grele și, bineînțeles, le urez «La mulți ani!» tuturor românilor”, a declarat colonel Marian Dragomir, comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Brașov.


Prezent la ceremonialul a fost și prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii.

„În această zi în care sărbătorim Ziua Armatei Române, o instituție cu credibilitate aparte și unul din pilonii pe care se întemeiază societatea noastră, le doresc miliarilor multă sănătate, «La Mulți Ani!» și să continue să fie acea instituție pe care ne bazăm și în care știm că avem toată încrederea că atunci când va fi solicitată, va fi promptă“, a spus Mihai-Cătălin Văsii.


De asemenea, o coroană a depus și viceprimarul municipiului Brașov, Sebastian Rusu.

„Ca în fiecare an, în 25 octombrie sărbătorim Ziua Armatei Române. Pe această cale doresc să le transmit militarilor români un sincer «La mulți ani!», să le mulțumesc pentru tot ceea ce fac în apărarea neamului românesc și le doresc în continuare să fie alături de noi. Iar noi, românii, să fim alături de simbolurile pe care le avem în această țară, și Armata Română este unul dintre acestea“, a declarat Sebastian Rusu.


Data de 25 octombrie 1944 semnifică eliberarea deplină a teritoriului național de sub ocupația horthysto-fascistă. Luptele eroice purtate de Armata Română, cu sprijinul forțelor sovietice, pentru eliberarea părții de nord-vest a țării au fost încununate de succes la 25 octombrie 1944, când inamicul a fost împins peste frontierele naționale. După eliberarea teritoriului național, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei și Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe și sacrificii, la marea victorie obținută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

Adina Chirvasă