ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

105 ani de la înființarea trupelor de Vânători de Munte

Publicat: duminică, 24 Octombrie 2021 , ora 19.16

Drapelul național și steagurile de identificare ale structurilor de vânători de munte vor fi arborate pe 13 vârfuri montane din România cu altitudinea de peste 2500 metri, cu prilejul aniversării a 105 ani de la înființarea trupelor de Vânători de Munte din Armata României (în data de 3 noiembrie).

Este doar una dintre activitățile cu caracter ceremonial și cultural-istoric organizate de Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" în colaborare cu Brigada 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu" și Centrul de Perfecționare Vânători de Munte "Bucegi", pentru a cinsti și sărbători acest eveniment deosebit de important din istoria vânătorilor de munte.

De asemenea, vor avea loc depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele ridicate în memoria eroilor vânători de munte din mai multe județe din țară, dar și o lansare de carte, la Cercul Militar din Brașov. "Șapte Povești Afgane" de Lucian Irimia este o carte despre veteranii teatrelor de operații.

"Trupele de vânători de munte ale armatei române au fost înființate la 3 noiembrie 1916, în timpul Primului Război Mondial, și au reprezentat, încă de la începuturi, o specialitate de elită a infanteriei românești.

Camelia Vlad