ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Gorun Trail, ediția a V-a, sâmbătă, în satul Mercheașa

Publicat: joi, 21 Octombrie 2021 , ora 16.23
Sursa foto: Facebook / GorunTrail
Sursa foto: Facebook / GorunTrail
Târg de bucate tradiționale, competiții sportive, ateliere pentru copii și concerte la chitară, toate pentru ca iubitorii de artă și de natură să poată retrăi povestea bătrânului Carpaților în cadrul evenimentului care va avea loc sâmbătă (23 octombrie) în satul Mercheașa, comuna Homorod.


„Gorun Trail”, ediția a V-a, este organizat de Asociația Carpaterra, în parteneriat cu Primăria Homorod și este cofinanțat de Consiliul județean Brașov.


„Este un eveniment în aer liber care cuprinde activități culturale, sportive, culinare, totul sub un peisaj deosebit și foarte rar întâlnit – sub umbra bătrânilor stejari de pe pășunea satului. Cele două mari atracții sunt concursul de alergare Gorun Trail și concertul de pe pășunea cu stejari seculari la care vor participa Atelierul de chitară Rupea, trupa Hanu’ și trupa Via Dacă”, a explicat reprezentantul Asociației Carpaterra, Cătălin Cantor.


Competițiile sportive se vor desfășura pe două distanțe. Cursa scurtă, de 10 km, din centrul satului Mercheașa până la stejarul secular, iar cursa lungă, a vulcanilor, de 30 km, va cuprinde și un traseul în jurul Lacului de Smaral din Complexul geologic Racoș.


Participanții vor fi premiați cu produse alimentare tradiționale, precum mere, delicatese dulci, cârnați și lactate, toate produse în zona Homorod. Printre concurenți se va afla și vicepreședintele CJ Brașov, Szenner Zoltan:


„Festivalurile organizate de Carpaterra sunt, în mod tradițional, adresate întregii familii. Târg de bucate, competiții sportive, ateliere pentru copii, ele sunt atractive pentru toți membrii familiei. Voi participa cu siguranță, ca să admir peisajul spectaculos, dar și ca să particip la competiția de alergare Gorun Trail. Acum că am aflat că premiile vor fi în produse tradiționale, cred că va fi și mai atractiv”
, a spus Szenner Zoltan.


Acces la toate activitățile de Ziua Stejarul din Mercheașa vor avea doar cei care dețin Certificatul verde.


Estimat la o vârstă de cel puțin 900 de ani, faimosul gorun are o înălțime de 21 m și o circumferință a trunchiului de peste 9 m.

Camelia Vlad