ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primăria Prejmer caută firmă de pază pentru comună

Publicat: miercuri, 20 Octombrie 2021 , ora 14.22
Sursa foto: Facebook / Primăria Comunei Prejmer
Sursa foto: Facebook / Primăria Comunei Prejmer

Pentru că nu dispune de fonduri pentru înființarea unei structuri de ordine publică după modelul Poliției Comunitare, Primăria Prejmer caută o firmă care să se ocupe de paza obiectivelor în comună.


Zilele trecute a fost lansată o licitație în acest sens.


Serviciu de protecție si pază la nivelul domeniului public din comuna Prejmer este necesar. Am avut 2 contracte - inclusiv unul anul acesta care a expirat în luna martie - și am rămas descoperiți din martie până în prezent. Este necesar pentru că avem paza la școli, avem multe obiective, cămin cultural, mobilier stradal. Spre exemplu, am montat 12 oglinzi în comuna Prejmer, în unghiurile moarte, în curbe, și mai sunt 4 care nu s-au spart”, a explicat primarul comunei Prejmer, Mihai Apafi.


Este a doua licitație organizată cu acest scop, deoarece la prima s-a prezentat doar o firmă care nu întrunea condițiile necesare, potrivit primarului prejmerean.


Practic, firma cu care administrația locală va încheia un contract va îndeplini atribuțiile unei poliții locale pe linie de pază și ordine publică.


M-am gândit să facem un serviciu de poliție locală poliție comunitarăînsă este mult prea costisitor, de aceea am ales acest serviciu. Vor avea și atribuții de control, bineînțeles totul în cadrul legal. Avem inclusiv butonul de panică pe care l-am propus spre contractare. Ca noutate, am introdus și pășunea comunală și drumurile agricole”, a adăugat Mihai Apafi.



Valoarea estimată a contractului, cu o durată de 24 de luni, este de peste 570.000 de lei.


Camelia Vlad