ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Se redeschide Centrul de vaccinare de la Căminul pentru persoane vârstnice din cartierul Noua

Publicat: miercuri, 13 Octombrie 2021 , ora 14.26
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

În această perioadă, a crescut numărul îmbolnăvirilor de Covid-19, precum și al celor care vor să se imunizeze, astfel că Primăria Brașov a luat decizia de a redeschide Centrul de vaccinare de la Căminul pentru persoane vârstnice din zona Noua.


,,Traversăm, din păcate, o situație critică în ceea ce privește pandemia. Avem în România cel mai mare număr de cazuri de infectări cu Covid 19 și cel mai mare număr de decese. În acest context se observă o creștere a numărului de persoane care se vaccinează cu prima doză, și apar informații în spațiul public privind cozile care se formează la centrele de vaccinare. Având în vedere această situație, Primăria Brașov redeschide centrul de vaccinare de la Noua, de la căminul de pe strada Gladiolelor, și invită toți brașovenii care până la această oră nu s-au vaccinat să vină să o facă”, a explicat viceprimarul Flavia Boghiu.


În prima etapă, vor fi funcționale două fluxuri de vaccinare, care vor avea la dispoziție serurile Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson și AstraZeneca.


În acest moment, în municipiul Brașov sunt funcționale 4 centre de vaccinare: Policlinica Regina Maria din Centrul Civic, Centrul Medical de Vest, Policlinica de Diagnostic Rapid Medlife, și Spitalul Militar.


Totodată, pentru a sprijini desfășurarea orelor de școală cu prezența fizică a elevilor, dar și pentru a reduce riscul de infectare, municipalitatea a luat decizia de pune la dispoziția unităților de învățământ din Brașov 200.000 de măști de protecție.


,,Având în vedere situația critică în care ne aflăm și pe baza experienței de anul trecut, este foarte important ca orele de școală să se desfășoare cu prezență fizică, dar copiii și cadrele didactice trebuie să fie în siguranță. De aceea, Primăria Brașov a pus la dispoziția inspectoratului școlar, prin Direcția de Asistență Socială, 200.000 de măști, care vor ajunge la școlile din Brașov. Pe de altă parte, am propus deja Direcției de Sănătate Publică creșterea cu 12 posturi a numărului de posturi alocate cabinetelor școlare. Am prins deja în organigramă cele 12 posturi și suntem pregătiți ca în cazul în care ministerul nu va deconta cheltuielile, să suportăm toate costurile pentru aceste cadre medicale de la bugetul local“, a adăugat Flavia Boghiu.


Reamintim că autoritățile sanitare au anunțat astăzi 455 de noi cazuri Covid-19 în județul Brașov, rata de infectare urcând la 6.60 la 1.000 de locuitori în 14 zile. În municipiu, incidența a juns la 8.19 la mia de locuitori.

Camelia Vlad