ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

BRAȘOV. Plan depășit la încasarea taxelor locale

Publicat: miercuri, 13 Octombrie 2021 , ora 10.10

Direcția Fiscală Brașov a depășit planul de încasări din acest an. Contribuabilii beneficiază de o bonificație dacă plătesc taxele și impozitele locale în primele trei luni ale anului, astfel că mare parte dintre cetățeni preferă să plătească aceste dări până la 31 martie. Așa se face că acum, la jumătatea lunii ocotmbrie, înregistrăm deja o depășire a încasărilor prognozate la începutul acestui an.

Șeful Direcției Fiscale Brașov, Marian Voinescu, a precizat că s-au încasat deja 260 de milioane de lei, în condițile în care era prvăzut să fie încasați de la brașoveni 242 de milioane de lei.

Chiar dacă datoriile fiscale locale pentru acest an au fost stinse de cei mai mulți concitadini, mai există o foarte mică parte care nu a apucat să achite aceste sume.

"Celor care nu au plătit li se vor calcula majorări de întârziere de 1% pentru fiecare lună sau fracțiune de lună. Apoi, vor primi somație acasă și se va trece la executare silită", a adăugat Marian Voinescu.

Sfârșitul de an este, de fiecare dată, o perioadă mai relaxată la sediul Direcției Fiscale. Odată cu trecerea în noul an, însă, localnicii vor reveni aici și, așa cum se întâmplă de obicei, în primele zile din ianuarie vom asista din nou la cozi.

Sorin Țârcă