ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bănci smart și verzi la Ghimbav

Publicat: marți, 12 Octombrie 2021 , ora 7.54
Sursa foto: Facebook Ionel Fliundra
Sursa foto: Facebook Ionel Fliundra

Edilii orașului Ghimbav au amenajat în centrul orașului o zonă verde și în urmă cu doar câteva zile aici au apărut și primele două bănci „smart”.

"Ne dorim ca orașul Ghimbav să fie «smart», mai ales că vom deveni oraș-aeroport. Sunt bănci cu sistem wi-fi, se pot încărca telefoanele, au și un senzon de mediu, baterii solare. Vom dota toate cartierele din oraș. Am început cu centrul, băncile sunt adaptate zonei pietonale. Sunt iluminate, văd că tinerii deja le folosesc. Au ajuns deja două bănci și alte două vor ajunge săptămâna viitoare. Este criză mare de materii prime. În fiecare an ne propunem să facem investiții pentru ca Ghimbavul să devină oraș inteligent", a declarat Ionel Fliundra, primarul din Ghimbav.

Alte două astfel de bănci „smart” urmează să fie instalate în zona nouă a orașului, în cartierul Florilor.

74.000 de lei fără TVA au costat cele patru bănci conform anunțului din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, ceea ce înseamnă că o singură piesă de mobilier urban a costat Primăria Ghimbav nu mai puțin de 18.500 de lei fără TVA. 

Radio România Brașov FM