ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Procesele cu firma care gestionează parcările publice din oraș nu s-au încheiat. Până atunci, parcarea trebuie plătită de brașoveni

Publicat: luni, 4 Octombrie 2021 , ora 8.54
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Firma care a câștigat gestionarea parcărilor publice din oraș le operează ilegal, susține primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, care a amintit că sunt mai multe procese în derulare în acest sens.


Chiar și așa, parcarea trebuie plătită de brașoveni, a subliniat edilul brașovean.

“La ora actuală, P&P încasează ilegal niște sume și varsă municipalității partea aferentă contractului reziliat. Dintr-o perspectivă a banului public și Curții de Conturi, faptul că noi încasăm la bugetul local, de pe urma serviciilor de parcare, este un lucru bun. Dintr-o perspectiva a legalității operarării acestui contract, este un lucru rău. Pe de altă parte avem un regulament care impune obligativitatea plății acestor servicii. Prin urmare, toți cei care folosesc parcările publice trebuie să plătească parcarea. Poliția Locală face controale și aplică sancțiuni pentru neplată”, a spus Allen Coliban.

Reamintim că Primăria Brașov a reziliat contractul cu P&P, însă firma a obținut o sentință favorabilă de la instanță, care îi dă dreptul să opereze în continuare.

Adina Chirvasă