ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Party Time by Dj Rux
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Expoziția itinerantă "Gheorghe Cotenescu", la Muzeul Primei Școli Românești

Publicat: marți, 28 Septembrie 2021 , ora 16.42
Radu Petrescu, nepotul preotului Gheorghe Cotenescu

O expoziție itinerantă dedicată preotului căpitan Gheorghe Cotenescu, al cărei curator este chiar nepotul acestuia, a ajuns la Brașov.


Pentru orașul nostru și, în special, pentru Muzeul Primei Școli Românești, este un eveniment important în acest început de toamnă.


Este foarte important că această expoziție va rămâne la Brașov pentru că preotul căpitan Gheorghe Cotenescu a trecut cu divizia pe la Brașov, în drum spre Munții Apuseni. Este important însă și pentru că este o ocazie ca noi, ca muzeu, să avem niște expoziții itinerante, memorialistice, care să evidențieze cât de importantă este cunoașterea istoriei”, a spus directorul muzeului, preotul Sebastian Pârvu.



Radu Petrescu, nepotul preotului Gheorghe Cotenescu, a evocat personalitatea marelui preot, ucenic al lui Nicolae Iorga (audio atașat).



Preotul a fost și căpitan în Armata Română, în Primul Război Mondial. Gheorghe Cotenescu a fost declarat cetățean de onoare în 5 localități diferite din România, ca urmare a activității sale prodigioase.

Sorin Țârcă