ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea vrea să cumpere 2 capcane pentru urși. Sunt 20 de exemplare pe care le vrea relocate în fondul forestier

Publicat: marți, 28 Septembrie 2021 , ora 16.31
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban

Municipalitatea brașoveană vrea să cumpere două capcane pentru urși, pe modelul celei pe care o testează acum în zona Stejăriș.


Cușca de test este una împrumutată, grație colaborării cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”.


Viitoarea achiziție va fi făcută dacă va fi aprobat acest lucru, prin proiectul de rectificare a bugetului, ce va fi dezbătut în ședința de Consiliu Local, de miercuri.

“În rectificarea de buget care va fi votată săptămâna aceasta sunt prinși bani pentru două astfel de cuști pentru că avem nevoie să amplasăm cuștile în toate zonele în care există exemplare care revin. Am inclus în buget și 10 collare - acele dispozitive cu GPS care ne permit nu doar identificarea, ci și urmărirea urșilor pe care îi relocăm - asta în contextul în care discuțiile pe care le-am avut cu Ministerul Mediului ne-au dat confirmarea că putem să cumpăram noi aceste collare și urmează să le decontăm la minister”, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.



În Brașov, potrivit edilului, sunt mai multe exemplare care revin în zone locuite (audio atașat).

Municipiul Brașov are în proprietate aproape 15.000 de hectare de pădure, în imediata vecinătate a orașului, printre care în masivele Postăvarul, Ciucaș, în bazinul râului Târlung, pe versanții Munților Gârbovei și Perșani.

Adina Chirvasă