ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dezbaterile publice pentru ultima săptămână din septembrie: pietonalul din Valea Cetății și pistele pentru bicicliști

Publicat: vineri, 24 Septembrie 2021 , ora 15.44
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

După dezbaterile pe diverse teme, din săptămânile anterioare și din această săptămână, municipalitatea îi invită din nou pe brașoveni în dezbateri publice. Online, pe platforma Zoom.


Prima va fi marți, iar a doua, joi:

În data de 28 septembrie, începând cu ora 15.30, va avea loc consultarea publică având ca temă pietonalul din Valea Cetății, atât discuțiile pe modul în care s-a realizat etapa I cât și prezentarea proiectului pentru etapa a II-a și opiniile cetățenilor legate de acest proiect. Cea de a doua întâlnire va avea loc în data de 30 septembrie, de la ora 16.00, și are ca temă pistele de biciclete. Vom vorbi despre traseul I și traseul II - proiecte cu finanțare europeană - unde ne confruntăm cu o serie de probleme care nu au fost luate în considerare la momentul proiectării și vrem să le prezentăm cetățenilor soluțiile pe care le-am găsit și să îi invităm să își spună punctul de vedere. Totodată, vom prezenta proiectul «Calea Verde», alt proiect major al municipalității pentru dezvoltarea transportului cu bicicleta”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Pentru pietonalul din Valea Cetății se va discuta despre problemele constatate la primul tronson - pante incorect executate, calitatea finisajelor, alegerea paletei de culori și a vopselelor. Totodată, va fi prezentat proiectul pentru al doilea tronson de pietonal.


Cât despre pistele pentru biciclete, principalele probleme țin de interferența acestora cu parcările de pe traseu. Riscul de accidente este mai ales la parcările în spic. Probleme apar și unde lățimea carosabilului nu permite amenajarea de pistă de biciclete.


Cei interesați se pot înscrie la dezbateri direct pe portalul municipalității:  brasovcity.ro.

Adina Chirvasă