ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Anchetă la Școala 12, unde părinții reclamă anonim micșorarea orelor de curs

Publicat: vineri, 24 Septembrie 2021 , ora 15.29
Sursa foto: arhivă / radiooltenia.ro
Sursa foto: arhivă / radiooltenia.ro

Este anchetă la Școala Gmnazială nr. 12, din Brașov, după ce părinți au reclamat presei, anonim, de teama unor posibile repercusiuni, că orele au fost micșorate.


Practic, de la 50 de minute de cursuri, acum, spune părintele, sunt 40 de minute. Mai mult, acesta ar fi al doilea an în care se procedează așa, iar motivul ar fi că se studiază în două schimburi și se întunecă înainte ca orele din schimbul 2 să se încheie.


Ancheta este derulată de cei de la Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

Am fost sesizați în primul rând de presă pentru faptul că, la un moment dat, conducerea școlii a decis modificarea programului școlar, diminuând ora de la 50 de minute la 45 de minute și, implicit, și pauzele școlare. Ce vă putem spune este că în urma sesizării s-a constituit o comisie care urmează să se deplaseze la unitatea școlară și să stabilească motivele pentru care s-a decis modificarea acestui orar al școlii. Ceea ce vă putem spune este că modificarea acestui orar se poate realiza conform Regulamentului de funcționare a instituțiilor de învățământ preuniversitar, doar cu acordul Inspectoratului Școlar, acord pe care la momentul acesta nu îl au”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.

Directoarea Școlii Gimnaziale nr. 12, prof. Delia Wuszinczky, nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Adina Chirvasă