ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De unde își pot cumpăra cetățenii lemne de foc pentru încălzirea locuințelor

Publicat: marți, 21 Septembrie 2021 , ora 14.08
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Se apropie sezonul rece, iar cetățenii Brașovului care locuiesc la case, mai ales din zonele rurale, au nevoie de lemne de foc.


Direcția Silvică Brașov anunță populația că oferă spre vânzare lemn de foc pentru încălzirea locuințelor prin 3 subunități. În municipiul Brașov, la adresa Șirul Beethoven nr.1, sunt disponibili 141,5 mc, la Făgăraș, aproape 278,5 mc, iar în Teliu, circa 546 mc.


"Stocurile sunt valabile astăzi, însă noi continuăm activitatea de exploatare. Vor fi asigurate stocuri de lemn în zonele în care administrăm păduri pentru că, în județul Brașov, Direcția Silvică Brașov nu mai administrează întreg fondul forestier. Sunt și structuri private, ocoale silvice pe lângă primării, care au primit pădurile înapoi conform legilor fondului funciar", a exlicat directorul Direcției Silvice Brașov, ing. Dănuț Runceanu.


Prețul de valorificare variază între 130 lei/mc și 250 lei/mc, în funcție de specie, sortiment și condițiile de livrare.


"Livrarea lemnelor de foc pentru cetățenii care locuiesc în zonele în care administrăm noi păduri se face pe bază de cerere, depusă la Ocolul Silvic sau la primăria care e proprietară, deoarece administrăm și noi păduri ale primăriilor", a adăugat ing. Dănuț Runceanu.


Sezonul trecut au fost vânduți prin Direcția Silvică Brașov aproximativ 10.000 mc de lemn de foc, a precizat șeful instituției, cantitate care va fi asigurată și în acest an.


Mai multe detalii aflați de pe site-ul Direcției Silvice Brașov, precum și de la sediile primăriilor și ocoalelor silvice, unde pot fi depuse și cereri pentru achiziționarea lemnelor de foc.

Camelia Vlad