ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

5 localități din județul Brașov supravegheate din cauza unor focare de pestă porcină în județul vecin

Publicat: luni, 20 Septembrie 2021 , ora 12.34
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități

Județul Brașov nu figurează cu focare noi de pestă porcină africană, însă 5 localități sunt supravegheate atent de autoritățile sanitare veterinare, după ce acest virus a afectat animalele din 3 gospodării din localitățile covăsnene Lunca Ozunului și Băcel, aflate la limita cu județul Brașov.


Porcii din aceste gospodării au fost sacrificați și îngropați, din dispoziția Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Covasna.


Printre măsurile de prevenire a răspândirii virusului se numără stabilirea unei zone de protecție pe o rază de 3 km și de supraveghere pe o rază de 10 km în jurul focarului din Covasna, măsuri care afectează și cele 5 localități din județul nostru - Podu Olt, Lunca Câlnicului, Prejmer, Budila și Teliu, localități în care sunt impuse măsuri stricte de biosecuritate.


Până la acest moment nu au mai fost notificate noi cazuri de îmbolnăvire sau mortalitate în gospodării sau în exploatații de tip comercial de pe raza județului Brașov. Ultimele date prezentate de Autoritatea Sanitară Veterinată și pentru Siguranța Alimentelor arată că județul Brașov figurează cu 14 mistreți găsiți morți și 14 mistreți vânați la care a fost identificat virusul, însă cazurile nu sunt recente.

Camelia Vlad